BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Rešetnikov: Ruska ekonomija stekla iskustvo u borbi sa krizama

Rešetnikov: Ruska ekonomija stekla iskustvo u borbi sa krizama
18.04.2020. god.


Ministar ekonomije Rusije Maksim Rešetnikov isključio je mogućnost bankrota ruske ekonomije, kao što se to desilo 1998. godine, bez obzira na niske cene nafte.


Na pitanje novinara „Prvog kanala“ postoji li bar minimalna verovatnoća da se dogodi bankrot kao 1998. godine, Rešetnikov je odgovorio odrično, podsetivši da se Rusija suočavala sa ozbiljnim krizama i 2008. i 2014. godine.

„Ekonomija se razvija ciklično i, u suštini, ono što se sada dešava otežano je nizom značajnih faktora, pre svega, globalnog karaktera. Ali istovremeno, ruska ekonomija je stekla iskustvo u borbi sa tim krizama i ja sam siguran da ćemo proći ovaj test“, rekao je Rešetnikov.

On se istovremeno složio da je ova trenutna situacija ozbiljan šok, ali nije želeo da komentariše moguće gubitke zbog pandemije.

„Stojim iza toga da je prerano govoriti o prognozama i procenama“, istakao je ministar.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Suhorukov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ukrajinske formacije pojačavaju intenzitet raketnih napada na Krim. Za nedelju i po izvršeni su napadi na Džankoj i rt Tarhankut, a večeras - na Simferopolj i ponovo na Džankoj....


Zapadni svet je napustio klasični liberalizam u korist nove verzije definisane vladavinom manjina i „budnosti”, objasnio je ruski filozof



Lideri EU „zamajavaju“ ljude horor pričama o Rusiji – Kremlju


Ostale novosti iz rubrike »